Over ons

Na het succesvol afronden van zowel MBO(2005) als HBO(2008) bouwkunde had ik voor mezelf besloten dat ik een eigen tekenbureau wilde opstarten echter was er een wijs man (tevens mijn vader) die zei ‘ga eerst maar eens werkervaring opdoen’ en zo geschiedde… 

Ik begon weliswaar via een detacheringsbureau bij tekenbureau Koppes Bouwkunde in Heerhugowaard waar ik 6 maanden diverse projecten als bouwkundig autocad tekenaar heb uitgewerkt. Vanwege de crisis nam het aantal opdrachten in de bouwsector af en werden er bij Koppes bouwkunde projecten in de ijskast gezet en moest ik dit bedrijf verlaten.

Eind 2009 kwam ik terecht bij Caas Architecten in Alkmaar. Bij Caas Architecten waar ik eerder tijdens mijn studie stage liep maakte ik vooral bestek en werktekeningen voor renovatie projecten.

Van begin 2010 werkte ik bij Norwin Gevelelementen. Norwin richtte zich op de engineering en productie van Sips- en HSB elementen. Ik heb hier een cursus Revit gevolgd en begon gelijk de mogelijkheden van dit stukje 3D toekomst in te zien. We werkten in Revit met als onderliggende basis het model van de aannemer onze elementen uit en maakten van het goedgekeurde model de productietekeningen.

Vervolgens ben ik medio 2013 als montagemedewerker bij Houtindustrie Stam & Landman gaan werken. Omdat de opdrachten voor bouwkundig tekenaars nog steeds niet voor het oprapen lagen heb ik mij bij deze werkgever met name gefocust op de assemblage van HSB- elementen. Deze praktijkervaring heeft mij onder andere veel inzichten gegeven waar ik bij het bouwkundig tekenen veel gebruik van kan maken.

Vanwege deze ervaring kwam ik in 2014 in contact met de eigenaar van Intal Aluminium kozijnen en vliesgevels. Bij dit bedrijf kreeg ik de mogelijkheid om mijn opgedane ervaring weer te combineren met mijn kennis omtrent het toepassen van REVIT/3D door deel te nemen aan grote BIM- projecten en de productie van productietekeningen te voorzien.

Ondanks dat ik met zeer veel plezier werktte bij Intal begon het idee van het hebben van een eigen tekenbureau toch weer op te komen. Ik heb mijn vader nooit gevraagd hoe veel of hoe lang ik werkervaring op moest doen en helaas kan ik het hem ook niet meer vragen maar soms vallen puzzelstukjes op hun plek… 

Op 1 oktober heb ik KOOL8 opgericht. Een bedrijf waar KOOL staat voor passie voor het vak, de wijze lessen en werkervaring en de 8 vanwege het nummer op de rug van mijn shirts van mijn andere passie; voetbal.